Een schone en hygiënische leeromgeving heeft invloed op de individuen die er dagelijks werken. Wanneer het schoolgebouw schoon is, kunnen studenten zich beter concentreren, maar draagt het ook bij aan de gezondheid en welzijn van studenten én docenten. Om deze reden nemen we bij Actief Cleaning Services het schoonmaken van scholen zeer serieus.

Verbeterde prestaties in een hygiënische omgeving

Zowel leraren en leerlingen werken beter in een schone omgeving. Een hygiënische omgeving verbetert de prestaties, maar draagt  ook bij aan de uitstraling van de gehele school. Een goede schoonmaak én onderhoud zorgt dus voor een gastvrije uitstraling, maar draagt ook bij aan een prettige en stimulerende leeromgeving.

Een positieve leerervaring en reputatie

Met een gastvrije en schone uitstraling kun je een positieve indruk achterlaten bij bezoekers en ouders. Dit draagt bij aan een betere reputatie van de school. Het niet serieus nemen van het schoonmaken van de school kan er immers toe leiden dat mensen in het algemeen liever niet naar die school gaan. Door schone lokalen en gangen zorg je voor een frisse uitstraling, wat zorgt voor een positieve leerervaring en reputatie van de school.

Betere concentratie, verhoogde productiviteit en minder afleiding

Thuis merk je dit waarschijnlijk ook. Wanneer je huis opgeruimd is, heb je een rustigere atmosfeer om je heen. Op school is dit voor studenten niet anders. Een opgeruimde omgeving zorgt voor een betere concentratie en een verhoogde productiviteit.

Een schone leeromgeving wordt daarom als zeer prettig ervaren. De omgeving dient zowel opgeruimd als hygiënisch te zijn, maar ook de luchtkwaliteit, ventilatie en daglicht is van belang voor een verbeterende concentratie en verhoogde productiviteit.

Een schone leeromgeving zorgt voor een betere gezondheid en welzijn

Naast een betere uitstraling van de algehele school en een betere concentratie bij studenten, zorgt een schone leeromgeving er ook voor dat de verspreiding van ziektes wordt verkleind. Dit zorgt ervoor dat studenten zich gezonder voelen en er minder zieke leerlingen zijn. Automatisch leidt dit tot een hogere aanwezigheid en betere prestaties. Het zorgt voor zowel een betere fysieke en mentale gezondheid.

Een opgeruimde omgeving als basis voor veiligheid

Als school wil je natuurlijk een veilig leerklimaat creëren en incidenten voorkomen. Het klinkt erg logisch, maar door te zorgen voor een schone omgeving kan de veiligheid beter gehandhaafd worden. Ongelukken zitten immers in een klein hoekje. Denk maar aan rondslingerende voorwerpen, rommel of een gladde vloer.

Hoe zorg je voor een schone leeromgeving?

Allereerst is het belangrijk om na te denken over de schoonmaak van de gehele school. Maak een concreet plan van aanpak voor het schoon en veilig houden van de omgeving. Wij geven je enkele tips:

  • Zorg voor een opgeruimd gebouw en regelmatige schoonmaak van alle lokalen, de gangen, kantine, toiletten etc. Denk hierbij aan de bureaus, stoelen, deurknoppen en ander vaak aangeraakte oppervlakken.
  • Pleeg regelmatig vloeronderhoud, zoals het stofzuigen en dweilen van de grond. Op deze manier creëer je een veilige en schone vloer.
  • Zorg voor voldoende ventilatie om de luchtkwaliteit hoog te houden. Open regelmatig de ramen of schaf een kwalitatief ventilatiesysteem aan.

Professionele schoonmaak tot in de puntjes

Bij Actief Cleaning Services zijn we gespecialiseerd in de schoonmaak op scholen. Wij maken scholen schoon op een slimme en efficiënte manier en zorgen voor een prettige omgeving voor zowel studenten als docenten! Op deze manier zorgen we voor een veilige, gezonde, hygiënische en schone school, waar studenten zich verder kunnen ontwikkelen.